Een twintigtal Coppers had zich voor deze wandeling aangemeld en bereidde zich hierop onder subtropische omstandigheden voor met koffie/thee en koek in de tuin van natuurcentrum “de Groene Raat’ naast een vierhonderd jaar oude boerderij. 

Na een kleine rondleiding in de boerderij en de tuinen werd via een door gids Derk Gelderblom voorbereide schaduwrijke route een wandeling gemaakt door de weidse omgeving van het dorp Kethel. Naast veel andere natuurlijke bezienswaardigheden viel een koppeltje ooievaars op dat zich kennelijk in de wandelgroep had vergist. Na een tijdje meanderen kwamen we in het dorp Kethel terug waar verkoeling werd gezocht in de dorpskerk. Hier werden we verwelkomd door de kosteres en een dame die ons voorzag van pepermuntjes (want zo hoort dat in een kerk). Vervolgens vertelde deze dame, die en passant de buurvrouw van onze gids was geweest, ons enthousiast iets over de geschiedenis van de kerk. 

Een onverwacht hoogtepunt was hierna het door twee, het orgelspel beheersende Coppers, gegeven concert op het orgel van deze zestiende-eeuwse Kethelse kerk. In het dorp vertelde gids Derk ons bij de replica van de uit 1898 daterende waterpomp ons nog het één en ander over het vierterpendorp en liet dit vergezeld gaan van fotomateriaal uit het verleden. Terug bij de “Groene Raat” bleek goede raad duur, want men was vertrokken en had de hekken op slot gedaan terwijl enkele Coppers hun elektrieke rijwiel binnen op het terrein gestald hadden. Alsof er geen jaren verstreken waren, werd er oplossingsgericht gedacht en gehandeld door erfvredebreuk te plegen en met vele handen de voertuigen weer op de openbare weg te zetten.