door Martin le Bruin

 

Het is 29 juni 2020 en we kunnen weer wat leuke dingen gaan doen. Vandaag struinen op de landtong Rozenburg en natuurlijk met inachtneming van de 1,5 meter. Om 13:30 uur verzamelen we bij Brasserie Noortje in Rozenburg. Totaal waren we met achttien personen. 

 

Het was een goede start met een lekkere bak koffie en een Koekela gebakje. Na het voorstellen van de gidsen gingen we op weg naar het Educatief Informatie Centrum (EIC). Het weer zat mee en dus dat was ook boffen. We gingen in twee groepjes op pad. 

 

Met de mannelijke gids (Wim van Vliet van het IVN) gingen we voornamelijk op bloemen, planten en bomenjacht, waarvan de gids gruwelijk veel wist. De andere groep ging met de vrouwelijke gids (Nel Kuiper van het IVN) struinen over het uitgestrekte gebied. Na wat leuke kronkelweggetjes en klimmetjes kwamen we op de vlakte waar de Schotse hooglanders stonden. Daar kregen we van de gids uitleg over het ontstaan van de landtong en zijn familiegeschiedenis. Na twee uurtjes struinen door de duinen kwamen we weer bij het EIC en gingen beladen met een berg informatie huiswaarts. Het was voor mij de moeite meer dan waard.