door Gerard Mouwen

Op zaterdag 28 oktober 2023 was ik, samen met mijn vrouw en een bevriend stel, getuige van een verfrissend optreden van Politieharmonie-vereniging Hermandad i.s.m. het politie- vrouwenkoor Proces-Vocaal. Een hele leuke en muzikale happening die ons, als publiek, ook een paar keer uit de stoelen deed opstaan voor een staande ovatie. Het was een feest om weer eens mee te maken. Voor mij persoonlijk dubbel omdat ik in de periode 1979-1986 zelf ook deel uitmaakte van het orkest en nog een aantal collegae uit die tijd herkende. Oké, allemaal ietsjes ouder geworden, maar nog steeds vol enthousiasme met muziek bezig. We werden gefêteerd op een brede muzikale reis around the world met swingende en feel good genres die hun weerga niet kennen. Proces-Vocaal had haar programma geheel in het teken staan van tekstuele hoogstandstandjes met een boodschap die we vandaag de dag, met alle onrust en misstanden, zo nodig hebben. Hierdoor vormden Hermandad en Proces-Vocaal een muzikale eenheid vol passie die het publiek wist te vermaken en te ontroeren. Ik kan u zeggen; een echte aanrader, maar nu alweer voorbij.

Nieuwe kans
Voor diegenen die het concert gemist hebben is er een nieuwe kans. Namelijk op vrijdag 22 december 2023, om 20.00 uur. Dan houdt Hermandad haar jaarlijkse kerstconcert in theater het Kruispunt te Barendrecht met medewerking van zangeres Joanne Belgrave. Het concert zal weer een streling zijn voor het oor en het publiek aangenaam verrassen. Dus zorg dat u erbij bent. Dat kan heel gemakkelijk door gratis tickets te reserveren bij het secretariaat van Hermandad.

Ook hier zult u weer versteld staan van de muzikale hoogstandjes die onze politiecollegae van Hermandad en Joanne Belgrave ten gehore en tonele zullen brengen. Door de internationale boodschap van kerst en de taal van de muziek kunt u weer even genieten en een vredig samenzijn ervaren. Zoals in de kop te lezen staat is Hermandad een muzikaal visitekaartje van de politie-eenheid Rotterdam. Een eenheid waar we allemaal trots op zijn en waarvan we alleen maar goeie dingen willen horen. Hermandad draagt hier, op geheel eigen wijze, haar steentje aan bij. Komt dat zien!